Eigenschappen Gerdoff

Gerdoff is een andere aanpak van gastro-oesofageale reflux (GERD), beter bekend als brandend maagzuur, zure oprispingen of zuurbranden. Gerdoff beschermt met name de slokdarmwand waardoor het maagzuur hier niet op kan inwerken en heeft hiermee een andere werking dan alle andere middelen die op de markt zijn. Bij brandend maagzuur krijgt u klachten doordat zuur uit de maag terugstroomt in de slokdarm. In tegenstelling tot de maagwand is de wand van de slokdarm niet goed bestand tegen maagzuur. Wanneer u vaak last heeft van brandend maagzuur, kan Gerdoff u helpen. Gerdoff kan de pijn van zuurbranden snel verminderen.

Doel van de behandeling

Bij refluxziekte (GERD = gastro esophageal reflux disease) is er sprake van overmatig terugstromen van het sterke maagzuur in de slokdarm. Refluxziekte kan onder andere komen door een niet goed functionerende kringspier onder in de slokdarm, door bepaalde voeding, door overgewicht of door stress. Hierdoor wordt het kwetsbare slokdarmslijmvlies bloot gesteld aan de invloed van het zoutzuur uit de maag en dat veroorzaakt de nare refluxklachten.

Gerdoff is een zuig- en smelttablet. Door te zuigen produceert u meer speeksel en vermengen de actieve bestanddelen met het speeksel. Zij hechten aan de wand van de slokdarm en vormen daarmee een effectieve beschermlaag van het aangetaste weefsel van de slokdarm. Hierdoor raakt de wand niet verder beschadigd. De pijn verdwijnt snel en het slijmvlies van de slokdarm kan herstellen.

Werking van de bestanddelen

De actieve bestanddelen van Gerdoff zijn: chondroïtine sulfaat, hyaluronzuur en aluminium hydroxide.

  • Chondroïtine sulfaat hecht zich aan het slokdarmslijmvlies en helpt zo de slokdarm beschermen tegen agressief maagzuur.
    Hyaluronzuur beschermt in combinatie met chondroïtine sulfaat het aangetaste weefsel van de slokdarm en bevordert het herstel van het slijmvlies.
  • Hyaluronzuur beschermt in combinatie met chondroïtine sulfaat het aangetaste weefsel van de slokdarm en bevordert het herstel van het slijmvlies.
  • Aluminium hydroxide werkt als antacidum (zuurbinder). Door neutralisatie van het zuur neemt de agressiviteit van het maagzuur op het beschadigde slokdarmslijmvlies af.

Gebruik Gerdoff tijdens zwangerschap of borstvoeding

Zwangerschap kan klachten met zich meebrengen. Eén van deze klachten is het krijgen van brandend maagzuur.

Doordat er door de zwangerschap meer druk komt op de buik, is er minder ruimte in de buikholte waardoor de druk in de buik groter is dan normaal. Door de verhoogde druk kan de zure maaginhoud makkelijker terugstromen in de slokdarm. Ook door het eten van een maaltijd, kan de maag te vol worden en stroomt er makkelijker zure maaginhoud terug in de slokdarm.
Sommige voeding, zoals vet of pittig gekruid eten, koffie en sinaasappelsap, kunnen de klachten verergeren.

Als u er veel last van heeft kunt u in overleg met uw arts of verloskundige Gerdoff gaan gebruiken. Gerdoff is een medisch hulpmiddel dat niet wordt opgenomen in het bloed. Er is geen beperking van gebruik tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Gerdoff is zonder recept verkrijgbaar via deze website of bij de apotheker. Het is evenwel aangewezen om het product niet te gebruiken zonder voorafgaand medisch advies. Gerdoff is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Gebruik Gerdoff

Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: een tot twee tabletten innemen na de hoofdmaaltijden en voor het slapen gaan of wanneer symptomen optreden zoals pijn en zuurbranden.

Kinderen ouder dan 6 jaar: het is aangeraden om het product enkel te gebruiken na overleg met de behandelende arts.

Gerdoff is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.